Kupres - Opće informacije - TPZ Kupres - Turističko-poljoprivredna zadruga

Kupres - Opće informacije

Autor: Administrator

Kupres je zapadnobosanski gradić smješten na kupreškom polju veličine 24 x 10 km ili 93 km2. Polje se nalazi na prosječnoj nadmorskoj visini od 1135 m. Sa svih strana okruženo je planinama, a taj prizor ostavlja upečatljiv dojam gotovo na svakog tko ga vidi.

Najniži vrh je Mosor (1371 m), a najviši Malovan (1828 m).

Klima je oštra, planinsko alpska sa prosječnom godišnjom temperaturom od 5,7 C.

Prosječna zimska temperatura je 2 C, snježnih dana u godini ukupno je 55, a prosječna visina snijega rijetko kad je ispod 25 cm. Ovakvi uvjeti jamče kvalitetno skijanje tijekom cijele sezone.

Osim zimskog turizma, Kupres ima jako povoljne uvjete za razvijanje ljetnog i seoskog turizma. Bogata kulturno - povijesna baština i prelijepa priroda također Kupresu daju izuzetno povoljne uvjete za razvijanje turizma, a i samog grada.

Samo mjesto Kupres ima oko 3000 stanovnika. Gostoljubivost i susretljivost kuprešaka nadaleko je poznata još iz vremena kada se nije ni razmišljalo o turizmu, te će Vam s te strane boravak u Kupresu sigurno ostati u dugom sjećanju.

Trenutno u Kupresu možete plaćati u tri valute. Konvertibilnim markama, Eurima i u hrvatskim kunama. Zbog povoljnijeg tečaja više se isplati Eure promijeniti u BiH.

Nakon prelaska granice vaši mobilni aparat automatski će se prebaciti na Eronet mrežu, a možete se koristiti i uslugama BH Telecoma.

U samom mjestu postoji poštanski ured koji radnim danima radi do 15 , a subotom do 14 sati. U gradu se nalazi i poslovnica Gospodarske banke Sarajevo.

Parkirnih mjesta u privatnom smještaju ima dovoljno, a na skijalištima je osiguran organizirani parking za veliki broj vozila.

Anketa

Ocijeni Vaš boravak na Kupresu


Marketing
Članstvo
Kontaktirajte s nama i saznajte kako se učlaniti.

membership.gif