Zadruga - Miran san aktivan dan - TPZ Kupres - Turističko-poljoprivredna zadruga

Zadruga - Miran san aktivan dan

Autor: Administrator

Turističko poljoprivredna zadruga MIRAN SAN – AKTIVAN DAN je osnovana 28. prosinca 2012. godine sa sjedištem  u Kupresu, Čevići b.b. Njeni osnivači su: Josip Dumančić, Anto Lozancić, Branka Kuna, Mate Rebrina i Ilija Ćaleta.

Iz samog naziva zadruge se jasno vidi da smo pokušali udružiti poljoprivrednike i male iznajmljivače soba i apartmana u Kupresu jer smatramo da su poljoprivreda i turizam usko povezani i da bi trebali u suradnji jedni s drugima obogatiti našu turističku ponudu u smislu ponude domaće i zdrave hrane našim zajedničkim gostima.

Zašto ZADRUGA ? Pa evo ukratko:

Pojedinačnim djelovanjem mali poljoprivrednici, odnosno iznajmljivači često su presitni  gopodarski subjekti da bi mogli uspješno i ravnopravno sudjelovati na tržištu. Osim toga oni ne mogu zu redoviti posao koji obavljaju, uspješno i povoljno nabavljati repromaterijal, prerađivati i prodavati proizvode, voditi knjigovodstvo i obavljati druge popratne poslove. Zbog toga smo se udružili u zadrugu kako ne bi svaki pojedinačno morao plaćati knjigovodstvene usluge, već zadruga vodi knjige za sve zadrugare. S druge strane pojedinačni poljoprivrednik ili iznajmljivač ima male kapacitete i nije zanimljiv velikim partnerima na tržištu, a kada se preko zadruge zajednički prezentiraju proizvodi više zadrugara ona postaje respektabilniji poslovni subjekt.

Isto tako smo izradili i ovu našu web stranicu kako bi naši gosti imali na jednom mjestu sve potrebne informacije o tome što se to događa na Kupresu, što se nudi, brojeve telefona svih zadrugara i njihove e-mail adrese. 

Anketa

Ocijeni Vaš boravak na Kupresu


Marketing
Članstvo
Kontaktirajte s nama i saznajte kako se učlaniti.

membership.gif